Knäckig chokladfudge paj

Som rubriken antyder så kan det ju inte bli fel med denna paj.
Passar dessutom alldeles utmärkt för den som är glutenintolerant.

Ingredienser

Botten
3 dl Majsmjöl/ströbröd (Olda)
1 dl socker
100 g rumsvarmt smör

Fyllningen
I burk kondenserad mjölk
300 g smält choklad, en mörkare variant rekommenderas, jag använde Odenses mörka choklad

Gör så här

Blanda majsmjöl, socker och smör, det går inte i riktigt ihop sig till en deg, men det gör inget, häll ner smulorna i en pajform med hög kant och tryck ihop smulorna där till en botten. Lägg gärna ett smörpapper i botten och det är en springform.

Grädda botten i mitten på ugnen i 13 min på 200 grader.

Under tiden, smält chokladen i vattenbad och rör sen ner den kondenserade mjölken. Det blir en gossig smet som sedan ska hällas på pajskalet när det svalnat lite. Sen in i kylen och servera med förslagsvis grädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar