Sweetchiligryta med fisk


1 paket Hoki (eller Sej eller vilken fisk man nu föredrar)
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 purjolök
2 dl vatten
2 dl grädde (helst vispgrädde)
2 fiskbuljongtärningar
4 msk sweethilisås
salt

Skojade till receptet med att lägga till lite sojabönor när bilden togs.
Skär fisken i 3 cm stora bitar, skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i lagom stora bitar, grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min, häll därefter i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisås, låt det koka upp. Smaksätt med salt och lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera förslagsvis med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar