4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
50 g hackade valnötter
50 g hackad mandel
50 g hackade hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
Blanda dessa (eller delar av dessa om du inte vill ha allt) torra ingredienser i en bunke.
½ dl honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten
Blanda dessa ingredienser separat och häll sedan över och arbeta in vätskan i de övriga ingredienserna ovan. Fördela allt på en plåt och rosta i 30 minuter i 200 grader och rör om i plåten minst var tionde minut.
Tips på variation;
- Krydda med kanel innan plåten går in i ugnen, det är mer en regel än undantag för mig faktiskt
- Använd äppelhonung eller annan smaksatt honung för variation
- Blanda i torkad frukt efter att müslin gått klart och kallnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar