Müsli

Egengjord müsli är så mycket godare i filtallriken att jag inte kan köpa färdig müsli längre, är hellre utan om jag inte själv hunnit fylla på müsliburken. Här kommer mitt grundrecept, som jag visserligen tenderar att variera från gång till gång...

4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
50 g hackade valnötter
50 g hackad mandel
50 g hackade hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön

Blanda dessa (eller delar av dessa om du inte vill ha allt) torra ingredienser i en bunke.

½ dl honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten

Blanda dessa ingredienser separat och häll sedan över och arbeta in vätskan i de övriga ingredienserna ovan. Fördela allt på en plåt och rosta i 30 minuter i 200 grader och rör om i plåten minst var tionde minut.

Tips på variation;
  • Krydda med kanel innan plåten går in i ugnen, det är mer en regel än undantag för mig faktiskt
  • Använd äppelhonung eller annan smaksatt honung för variation
  • Blanda i torkad frukt efter att müslin gått klart och kallnat
Listan kan nog göras rätt lång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar