125 g smör eller margarin
1½ dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kaffegrädde
Fyllning
1 färsk mango (ca 300 g) eller 1 pkt djupfryst (250 g)
Strössel
25 g smör eller margarin
3 mak socker
½ dl kokosflingor
½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och mjöla en form (ca 24 cm i diameter). Rör smöret och sockret vitt och poröst, tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät däremellan. Sikta ner mjöl och bakpulver men spara ca 1 msk mjöl till fyllningen. Tillsätt kaffegrädden och rör samman till en slät smet.
Skala och kärna ur mangon, skär den i tärningar alternativt trollar du fram detsamma ur frysen. Pudra det sparade mjölet över fruktbitarna och skaka samman. Bre ut smeten jämnt i formen och strö över den lätt mjölade frukten. Hacka snabbt ihop strösslet och strö den smuliga degen över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Kom dock ihåg att reglera tiden efter formens storlek...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar