Saffranslängd med vit choklad

A real treat for the lussekatt lover!

Receptet ger 2 längder.

200 g smör
5 dl mjölk
2 kuvert saffran (á 0,5 g)
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl
1 ägg
pärlsocker

Fyllning till båda längderna;
75 g smör/marg
200 g vit choklad
0,5 dl socker

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och häll över mjölken och smöret, blanda ner saffran, salt och socker. Rör ner lite mjöl i taget tills degen blir smidig. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Kavla ut halva degen på mjölad bänk till en platta (30x40cm), bred ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den hackade vita chokladen och hälften av sockret. Vik samman degen 2 gånger till en längd. Gör likadant med den andra längden och lägg dessa på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar