Kryddig äppelchutney

Den här chutneyn kanske inte kvalificerar sig i det som var tänkt som enkla recept, den är inte svår att göra på något sätt men det krävs väldigt mycket ingredienser... Men det lönar sig, jag lovar. Och by the way - det är en bra present också! Receptet ger ca 1 liter.

1 kg syrliga äpplen, skalade och grovhackade
2 gula lökar, finhackade
3 msk färsk ingefära, riven
2 dl äppelcidervinäger
4 dl strösocker
½ dl honung
2 dl russin
4 st vitlöksklyftor, krossade
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk senapsfrön, hela bruna

Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda utan lock i ca 1 timme. Rör om från botten några gånger under kokningen. Häll upp chutneyn på heta rena burkar, sätt på locket och låt stå 3 veckor för att mogna. Förvaras de svalt och mörkt håller den sig i flera månader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar