Krusbärsmarmelad med vanilj och citron


Marmeladen är himmelsk och jag använder den även som sylt. Receptet hittade jag hos Allt om mat.


350 g krusbär
300 g syltsocker
2 msk vatten
1 vaniljstång
0,5 st zesten från citron

Skölj och snoppa krusbären, lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt i 7–8 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv, tillsätt frön och resten av stången tillsammans med citronskal till de mixade krusbären. Koka upp och låt koka kraftigt i 7-8 minuter. Själva vaniljstången kan du antingen ta upp ur marmeladen eller låta den ligga kvar.
Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något och häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar