Lammfärsbiffar med feta och röd pesto

En av mina personliga favoriter.
Receptet är för 4 personer.


En klase körsbärstomater
En liten burk röd pesto (ca 100 g)
1 dl ströbröd
½ tsk mald kanel
2 vitlöksklyftor
1 citron
150 g fetaost
400 g lammfärs
salt och peppar


Lägg tomaterna på en plåt och sätt in i ugnen på 175°C.
Blanda pesto med ströbröd och låt svälla ett par minuter. Tillsätt kanel, riven/pressad vitlök, citronzest, smulad feta och lammfärs. Salta och peppra och rör ihop.
Forma till knubbiga biffar och stek i smör tills de fått lite färg och yta på båda sidor. Överför efter hand till plåten i ugnen. Låt biffarna steka klart i ugn, knappt 10 minuter.
Servera med kokt potatis eller klyftpotatis, couscous eller bulgur, turkisk yoghurt, citronklyftor, oliver och de ugsbakade tomaterna.
Mums.


Receptet kommer härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar