Kycklingkalops


En enkel variant av kalops med kyckling

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
2 morötter
1 purjolök
smör efter behag
3 dl vatten + en hönsbuljong (eller grönsak för den delen)
1/2 tsk krossad kryddpeppar (det är den som gör det)
2 smulade lagerblad
1 tsk kinesiskt soja
1/2 msk vetemjöl alt maizena till önskad konsistens
salt och peppar

och så här gör du,

Skär kycklingen i bitar, skala morötter och strimla (skala med skalare, det blir tunna fina skivor), strimla purjolöken.
Bryn kycklingen i smör i en gryta, tillsätt vatten, buljong, kryddpeppar, lagerblad och soja. Låt koka i ca 5 minuter, lägg i morötter och purjo och rör i mjölet. Koka i ca 5 minuter till. Servera med potatis och rödbetor. Lätt som en plätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar