Moules marinières

Mumsiga musslor för två. Receptet förutom mängden musslor är för 4 pers men med bröd till så blir man mätt på att dela ett nät på två, dock är mängden vätska för 4 personer då det är så rackarns gott att det ändå går åt till att doppa brödet i... Slurp.

1 nät blåmusslor
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
0,5 kruka färsk dragon
0,5 knippe persilja
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Tvätta och spola musslorna under kallt vatten, släng de som inte sluter sig. Jag brukar även knacka dem i köksbänken för att se om de sluter sig. Fin hacka scharlottenlök och vitlök och fräs i olivolja, tillsätt musslorna och rör om. Häll över vinet och koka upp, tillsätt grädden och kryddor. Koka ca 2 minuter under lock till musslorna öppnat sig. Servera exempelvis med grillat lantbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar